top of page

דניאל אטיאס, יועץ, מרצה ומנחה סדנאות.
לשעבר עובד משרד החוץ,שימש במשך כ 20 שנה חוקר במחוז י-ם במשטרת ישראל, מדריך תשאול בכיר במרכז ללימודי משטרה, מנהל ומפתח מערכי הדרכה לחוקרים ואנשי מודיעין בתחום התשאול הפלילי. מנחה קבוצות בכיר באינטליגנציה רגשית.

כיום, לאחר פרישתו משירות של שנים ארוכות במשטרת ישראל, מביא דניאל מניסיונו העשיר לתוך תהליכי שינוי ושיפור מיומנויות בינאישיות בקרב מנהלים ועובדים, אנשי מכירות, אנשי עסקים, אנשי משאבי אנוש, מעולם ההייטק ומהמגזר העסקי בכלל.

דניאל אטיאס

חברת דניאל אטיאס – DNA Code מעניקה משירותיה  לארגונים וחברות עסקיות מהגדולים במשק כגון אמדוקס, NCR, אלעל, תנובה, דיפלומט, ISS, גופי בטחון כמו צה"ל, משטרת ישראל, השב"ס, ומשרדי ממשלה וגופים ציבורים כגון משרד ראש הממשלה, המשרד לאיכות הסביבה, רשות הטבע והגנים, עמותת המורים ועוד.

הסדנאות מאופיינות במשנה סדורה המעגנת בתוכה שיטה מבטיחה להפקת מידע רב ואמין בתהליך השכנוע, מכל אדם באשר הוא. המוטו המוביל בסדנאות הוא הכרת נפש האדם ודפוס חשיבתו בפן הפסיכולוגי החיבור אליו ומתוך כך היכולת להניע אותו לפעולה.

שם החברה דניאל אטיאס – DNA Code  מכיל בקרבו את מהות שליחותה : מעבר לאותיות הזהות בשם DaNiel Atias – DNA   במומחיותו, דניאל מפחית עד כמה שניתן  את סימני השאלה שעולים בכל תהליך שכנוע עד כדי ביטולם ומצליח לבודד את הקוד הגנטי שאחראי על תהליך קבלת ההחלטות שמניע כל אדם לפעולה.

דניאל אטיאס.jpg
Quran and Prayer Beads

השכלה והכשרה מקצועית

בהשכלתו דניאל הוא מזרחן, בוגר תואר ראשון (BA) בלימודי האסלאם והמזה"ת מאוניברסיטת חיפה ובוגר תואר שני (MA)במזרחנות מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

ברקע החלטתו של דניאל להעמיק בלימודי המזרחנות עמד חלום "המזרח התיכון החדש" ברוח חזונו של שמעון פרס ז"ל, שר החוץ דאז. באותה תקופה, רבים מהצעירים בישראל שילבו בהשכלתם האקדמאית לימודי מזרחנות עם מינהל עסקים, זאת מתוך ראיה אופטימית שהשלום המיוחל יביא איתו גם הזדמנויות עסקיות בין מדינות האזור. דניאל ראה לנכון להעמיק בלימודיו האקדמאים בתרבות המזרח התיכון, ללמוד את שפתה ולהכיר מגמות ותהליכים בכלכלתה על כל האינטרסים והמשאבים הכלכליים שבה.

העמקת הידע והכרת התהליכים ההיסטוריים, השפה והתרבות הערבית, סייעה לדניאל להבין צורות התנהגות וחשיבה תרבותיות שמקורן במסורת רבת שנים, באיפיונים אנתרופולוגיים, בנסיבות חיים ובאילוצים מדיניים ופוליטיים.

כך גם בעבודתו כחוקר, דניאל דאג להכיר היטב את תרבותו, מנהגיו ואורחות חייו של הנחקר עוד לפני חקירתו וגם במהלכה. על ידי דיבור אותה "שפה" הוא הצליח לחבור ו"לשדר על אותו גל" עם הנחקר כל הדרך עד השכנוע.

הכרת נפש האדם דרך עבודת שטח מרתקת

קרוב לעשרים שנה, בתפקידו כחוקר פשיעה חמורה במחוז ירושלים של משטרת ישראל, דניאל חקר חשודים ועדים אך דרכם בעיקר בני אדם. תיקי החקירה הסבוכים שהוא ניהל בארץ ובחו"ל חייבו אותו ללימוד עמוק של נפש האדם, בעיקר בתרחישים וסיטואציות של התנגדות בעצימות גבוהה.

עוד יותר מזירות השטח, הזירה של בית המשפט איתגרה מאוד את דניאל בשעות רבות של דיונים בהארכות מעצר חשודים ובשלב דיוני ההוכחות בתיק, שבהן הוא עצמו הפך להיות עד נחקר. שם, במלחמת המוחות הפסיכולוגית שאליה הוא נחשף כמעט כל יום, הוא למד כיצד מזקקים מלל למסר חד ומשכנע, איך בונים אמינות בעיני השופט, כיצד מנווטים שיחה לכיוון רצוי מבחינתו, איך מתמודדים עם שאלות בלתי צפויות ולעיתים מניפולטיביות, במעמד שהוא מאוד מחייב.

גם היום דניאל משתמש במיומנויות חשובות אלה במפגשים העסקיים שלו וכן הוא מלמד אותן במסגרת סדנאות בעולם העסקי בכל הקשור לסיטואציות של מפגש עם לקוח, פיתוח מנהלים, בניית אמון בשותפות עסקית ובגיוס משקיעים וכן בתהליכי שכנוע בחדרי המשא ומתן.

בחקירה סבוכה עם קולגה מברלין.jpg
שיתוף פעולה עם קולגה בברלין
דניאל אטיאס.jpg

הכשרת דורות של חוקרים ואנשי מודיעין בגופים בטחוניים ואזרחיים

בזכות ניסיונו הרב בשטח שימש דניאל כמדריך בכיר במרכז הארצי ללימודי משטרה. בתפקידו זה הוא היה אחראי על הטמעת תחום התשאול, שכנוע ושפת הגוף בקרב כל אנשי השטח והמטה של משטרת ישראל וארגונים ציבוריים נוספים.

כפועל יוצא דניאל חתום על הכשרת דורות שלמים של חוקרים, אנשי מודיעין וקציני שטח ומטה שאותם הוא צייד בכלים מעשיים מתחום התשאול והמשא ומתן לצורך הצלחתם המקצועית בעבודת השטח.

המוטיב המוביל של דניאל בעבודתו כחוקר פשיעה היה התייחסותו אל חשוד, לפחות בתחילת החקירה, כאדם מינוס עבירה ולא כאדם פלוס עבירה. השיטה לפיה הוא מאתר אצל הנחקר את הצרכים והמניעים שלו לשיתוף פעולה, בעיקר אלה הסמויים, סייעה לו רבות ביכולת הפקת מידע רב ואמין לצורך שקילת המשך דרכי פעולה בתהליך קבלת ההחלטות. כך הוא הצליח להניע את נחקריו לשיתוף פעולה מכוח אישיותו, הרבה יותר מכוח סמכותו והגדרת תפקידו.

 

בתפקידו כמדריך, שם דניאל דגש מיוחד בפני חניכיו בנושא חשיבותם של ערכי המוסר, ריסון הכח והליך חקירתי הוגן בכל תהליך שכנוע, השפעה והפקת מידע. זאת לא רק מתוך החובה לשמירת כבוד האדם וחירותו אלא כחלק משיטה יעילה המקצרת את הדרך להגעה לחקר האמת.  

מנחה קבוצות בכיר באינטליגנציה רגשית

מנחה קבוצות בכיר באינטליגנציה רגשית, אוניברסיטת חיפה –  המחלקה לתקשורת אנושית, בריאות ואתיקה והמרכז הבינלאומי לבריאות, משפט ואתיקה. העיסוק באדם כיצור חברתי מורכב וההתחקות התמידית אחר המקור להתנהגותו ואופן קבלת ההחלטות שלו, הביא את דניאל להחלטה שעליו לצלול לתוך נבכי נפש האדם  כדי להבין עוד יותר את עולם הרגשות האנושיים.
סיום לימודיו כמנחה בכיר לאינטליגנציה רגשית הוא כבר ידע הרבה יותר על האופן שבו המין האנושי חושב, מרגיש ומתנהג בסיטואציות חברתיות שונות בעולמו האישי, הבינאישי והמקצועי.  

במסגרת לימודיו ובעבודה משותפת עם פרופסור דניאלה קידר והשופט בדימוס פרופסור אמנון כרמי, דניאל הירצה בכנסים עולמיים של אונסק"ו מטעם האו"ם בנושא אתיקה וביואתיקה בעולם הרפואה והמשפט.

בהרצאתו "תשאול ואתיקה" בין היתר בנאפולי (איטליה) ובלימסול (קפריסין), דיבר דניאל על המורכבות שבתהליך החקירה והקשר בין הצורך להגיע לחקר האמת מצד אחד, לבין מצבי דילמה והחובה בשמירה על ערכים אתיים מצד שני.

משרד החוץ.gif

משרד החוץ בירושלים (המרכז למחקר מדיני)

כמזרחן, עבד דניאל כמתחקר במרכז למחקר מדיני של משרד החוץ בירושלים (ממ"ד).כגוף מודיעיני המרכז אמון על איסוף חומרי מודיעין מנציגיות ישראל בעולם וגיבושם לכלל הערכה מודיעינית מתוקפת לשימוש הדרג המדיני הבכיר.בעבודתו במשרד החוץ נחשף דניאל למגמות ותהליכים מדיניים בעולם, לכוחה של הדיפלומטיה בנושא שכנוע והשפעה ולדרך החשיבה וקבלת החלטות של מנהיגים בעולם.
סקרנותו של דניאל מיקדה אותו בעיקר באותם מנהיגים שהובילו שינויים גדולים והגשימו את חזונם מכוח אישיותם הכריזמטית.

עבודתו זו הייתה הזדמנות מצוינת להכיר תכונות אנושיות מולדות ונירכשות כגון, מנהיגות, סמכותיות, כריזמה, יכולת לסחוף אנשים בעקבות רעיון, טקטיקות ניהול בעת משבר והיכולת להכריע.בנוסף, החשיפה לחומרים דיפלומטים מודיעיניים חידדה אצל דניאל את חשיבות ההתמדה בשמירה על ערנות ודריכות, התראה מראש לקראת מגמה משתנה והנחת הנחות שמקדמות פרשנות מדויקת.עבודתו של דניאל במשרד במרכז למחקר מדיני של משרד החוץ הכינה אותו היטב לקראת עבודתו בהמשך כחוקר פשיעה חמורה ולאחר פרישתו מהמשטרה, בתהליכי משא ומתן כיועץ וכאיש עסקים.

המיומנויות שרכש בעבודתו המודיעינית סייעו לו רבות ביכולת להשיג ,באופן גלוי וסמוי, מידע חיוני הקשור לצד השני, לשקף באמצעותו תמונת מציאות אמינה, לבצע הערכת מצב מושכלת ולבסוף, לקבל החלטה מיטבית לגבי נקיטת הפעולה המתאימה ביותר.

bottom of page